کلایمر چیست؟
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
کلایمر چیست؟
نوشته شده در شنبه 17 ارديبهشت 1401
بازدید : 788
نویسنده : امین پارسیان

Climber نوعی تجهیزات دسترسی است که معمولاً در ارتفاع است. از بالابرها یا کلایمرها برای دسترسی به بخش هایی از ساختمان های بلند و سازه های بلند مانند سدها، پل ها، سیلوها، مخازن نفت و گاز و ... استفاده می شود. از کلایمرها در سازه های بلند مانند موارد ذکر شده در بالا و همچنین در سازه هایی که دسترسی به قسمت های بالایی به خصوص نمای بیرونی این سازه ها دشوار است استفاده می شود که معمولا با خرید یا اجاره کلایمر به آن دست می‌یابند. کلایمر برای هرگونه نگهداری ساختمان های چند طبقه مانند نظافت برج ها، شستشوی نمای ساختمان، رنگ آمیزی نمای ساختمان، نصب نماهای کامپوزیت و به طور کلی بازسازی و تزئین ساختمان و همچنین دسترسی به سازه های بلند صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. کلایمرها معمولاً به صورت قطعاتی طراحی و ساخته می شوند تا بتوان قطعات را به راحتی جدا و دوباره سرهم کرد. قسمت های مختلف دستگاه کلایمر با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند. این نوع طراحی دستگاه climber حمل و جابجایی آن را آسان و راحت می کند.

مزایای کلایمر

مزایای کلایمر نسبت به سایر سیستم های دسترسی به داربست

  • سهولت نصب کوهنورد
  • حمل و نقل سریع و آسان کوهنورد
  • قابلیت مونتاژ و جداسازی آسان کلیپر (مهمترین مزیت کلیپر نسبت به سایر سیستم های دسترسی)

سیستم امنیتی کلایم

انواع مختلفی از سیستم های امنیتی را می توان در طراحی کلایمر استفاده کرد. این سیستم های امنیتی شامل موارد زیر است:

  • ترمز چتر نجات
  • ترمز قوسی
  • لنت های ترمز

سیستم های امنیتی ذکر شده از سقوط کوهنورد در صورت خطر جلوگیری می کند. علاوه بر سیستم های امنیتی ذکر شده که به عنوان امنیت برای کابل اصلی کلایمر عمل می کند، برای حفظ ایمنی کلایمر از کابل امنیتی مستقل دیگری نیز در کلایمر استفاده شده است. این کابل دارای سیستم ترمز موازی است که در صورت کار نکردن سیستم های امنیتی اولیه وارد عمل شده و کل مجموعه کوهنورد را قفل می کند. سیستم ایست ایمنی کلایمر متناسب با وزن سازه و متعلقات آن افزایش می یابد و با فشرده سازی سیم بکسل ضریب ایمنی کوهنورد را افزایش می دهد.

انواع کلایمر

1- انواع کلایمر از نظر طراحی

معمولاً با توجه به کاربری کوهنورد، ظرفیت کاری کوهنورد و ضریب امنیت کوهنورد، کلایمرها در انواع و اندازه های مختلف طراحی و عرضه می شوند. از نظر طراحی کوهنوردی به سه دسته تقسیم می شود.

  • کلایمر نفربر
  • کلایمر حامل مواد و تجهیزات
  • پلت فرم عملیات کلایمر

ظاهر کوهنورد یا بالا به گونه ای است که کوهنورد دارای سبدی با طول متغیر است. حجم سبد کوهنوردی و ظرفیت سبد کوهنوردی از دیگر پارامترهایی است که باید در طراحی و ساخت کلایمر مورد توجه قرار گیرد.

2- انواع کوهنوردها از نظر سیستم قدرت

کلایمرها از نظر سیستم قدرت نیز طراحی و ساخته می شوند.

  • کلایمر دستی
  • کلایمر برقی

به عبارت دیگر، کلایمر می تواند با استفاده از نیروی موتور الکتریکی یا دستی نیز حرکت کند.

بسته به ارتفاع سازه قابل دسترس و وزنی که باید توسط سبد کلایمر حمل شود، تصمیم گرفته می شود از یک کلایمر برقی یا یک کلایمر دستی استفاده شود. قطعاً کلایمر دستی نسبت به کلایمر برقی سرعت حرکت و ظرفیت کاری کمتری دارد و بیشتر در سازه های کم ارتفاع استفاده می شود.






مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: